Spire
4 December 2018
Udtalelse fra Nationalbankens Jubilæumsfond af 1968

“Afgangsprojektet er et projektforslag til et nyt spir til Vor Frue kirke i Indre By. Projektforslaget indskriver sig i en lang række af forslag til netop denne kirke og genoptager den debat om det ’manglende’ spir der har været gennem tiden. Men mere vigtigt handler projektet om arkitekturens rolle og betydning i samfundet. Spiret har ingen funktion, men dets betydningsfulde opgave er at skabe en relation mellem punktet og byen – spiret forbinder byen, himlen, tiden og lyset.

Lasse Gam Folke forstår, at verden har ændret sig radikalt siden kirken blev bygget og at det nye spir må rejses op omkring flere fortællinger. I projektet flettes kirkens budskab og vejrets foranderlighed sammen, så spiret opnår en skrøbelighed der bevirker, at spiret i sidste ende ikke står for noget – men er noget. Det skaber et særligt sted i verden!

Lasse Gam Folke har, igennem sin store kærlighed til at bygge, undersøgt, reflekteret og arbejdet sig igennem et stort materiale, hvilket i sidste ende har skabt et markant og smukt projekt. Lasse Gam Folke er en egensindig og begavet arkitekt.”

Short in English about the project

Proposition for a new spire for Our Lady’s Church in Copenhagen, thesis project 2015. Rewarded with an honorary grant from the Danish national banks Jubilee Fund and 3rd prize in the Icopal competition.